top of page

A Sátán

Az ördög egy nőt tart a karjai között. A szexualitás gyakran keveredik az ördög munkálkodásával. A nő teljes odaadással van a sátán ölelésében. Ez a legkényesebb dolog az ember életében. Hol a határ? Mikor vagy a sátán ölelésében, és mikor egy szerető férfi vagy nő karjaiban. Mi a különbség. Hol adod el a lelked? Mert pontosan erről van szó? Az ember pontosan tudja, hogy mikor adja el a lelkét a sátánnak. Az ördög a tánc végén elárulja, hogy ő kicsoda, de csak akkor, mert végig bizonytalanságban tart. Angyali mosolya mögött nem láthatod a valódi arcát. Tetteiben nem ismerheted a valódi indítékot.

Síkos talajra csal, és amikor megcsúszol nem ad segítő jobbot, de akkor már mindig késő.

Lehet, hogy akivel élsz az maga a sátán megtestesülése, de az is lehet, hogy maga az angyal.

A sátánnak rengeteg eszköze van, de még emlékszik a fényre, ahonnan letaszíttatott. Néha látod benne, ahogyan vágyik a jóra, a szépre, a tisztára, a tökéletesre, hiszen ő maga is az volt egykor. A sátán ellen nincsen orvosság.

Egyedül létező dolog, ami megvéd ebben a párviadalban, ha felismered, hogy kivel van dolgod. Bár erre féltékenyen ügyel, hogy soha ne lásd meg a valódi arcát. Mégis hogyan ismerheted fel?

Csak a szeretet fénye az, ami képes őt levetkőztetni, nincs más lehetőség.

Van olyan ember, aki rengeteget tesz érted és mégis azt érzed, hogy nem szeret igazán, csak saját lelkiismeretének lyukait tömi be azzal, hogy segít neked. És van olyan is, aki látszólag ellenséged, és a tánc végén kiderül, hogy ő volt a legjobb barátod.

A sátán vonzása semmihez sem hasonlítható. Oly édes, oly hívogató, oly tökéletes, hogy nem tudsz neki ellenállni egy gyenge pillanatodban, és odaadod neki magad. Halálos ölelése örökre megkötözhet. Elfelejteti veled azt aki vagy, hogy csak neki szolgálj. És ő kielégíthetetlen. Nem tudsz annyit adni neki ami elég lenne. Nem tudsz annyit tenni, ami elég jó lenne neki. Hordod a kútba a vizet és mindig üres marad.

Hogy tudsz megszabadulni tőle?

Ha megtapasztalod. Mind addig amíg sejtésed van róla csak félsz tőle, ezzel még inkább magadhoz vonzod. Ha minden áron el akarod kerülni biztos, hogy a csapdájába kerülsz. Tudomásul kell venned, hogy ő létezik. Létezik a gondolataidban, létezik a szeretetlen pillanataidban, létezik a sikereidben, és létezik a népszerűségedben, és létezik a mosolyodban.

Csak a szeretet tiszta fénye az, ami képes őt megállítani. A valódi szeretet fényében ő megsemmisül benned, kiég belőled.


Javaslat: a legnehezebb élethelyzet ez az állomás az életedben. Nem látsz tisztán. Bizonytalan vagy mindenben, nincs talajod. Nincs kapaszkodód. Nincs semmid ami valódi lenne körülötted. Nincs útmutatás. Ha van is, az is téves. Lecsúsztál az ösvényről. Néha kinyújtod ugyan a kezed, hogy segítsenek rajtad, de magad sem tudod, hogy ki húz ki téged onnan. Elérkezett az idő, hogy tudatosítsd azt ami történik veled, ez a legfontosabb lépés. Innen már jöhet a változás. Saját hajadnál fogva húzod ki magad a mocsárból, ha nem így teszel innen már csak egy lépés a következő állomás a torony.


Álom

Azt álmodtam, hogy az élet álom.
Egy esőcsepp hullott a fejemre.
Nézd vizes! Felébredtem.

bottom of page