top of page

A Halál

A képen egy spirál látható, amely alagút egy másik dimenzióba.

A halál, küzdelem az életért.

Valaki azt mondta egyszer: van attól rosszabb, mint a test halála.

Igaza volt.

A test csak egy eszköz, egy szép ruha, amelyre vigyázni kell. A hétköznapi élet kihívásai, a nehéz elválások, mind mind egy kis halál.

A halál valójában nem a testtől való megszabadulás. A halál itt a Földön szedi az áldozatait, még élő testben.

Halál, amikor boldogtalanul élsz, halál, amikor nem azt teszed, amire hivatva vagy, halál, amikor látszatban és hazugságokban élsz.

Egy út létezik és ez az igazság útja. Vedd elő végre a kardod és vágd el azokat a kötelékeket, amelyek már nem szolgálnak téged. Vágd el a szenvedés folyóját!

Vágd el a múltad, ma már más vagy. Ne gondolj úgy egy másik emberre, hogy miket tett eddigi eletében, milyen feslett életet élt, hanem lásd meg benne a változást. Vér nélkül meghalt, majd ujjá született. A halál az élet előszobája.

A zen mesterek azt mondják: halj meg, mielőtt meghalnál.

Ez itt az ego halála, a legnagyobb segítőd és ellenséged az úton. Nézz szembe vele. Legalább hét feje van, és miután levágtad mind a hetet, és boldogan teszed kebledre az eredményeket, akkor üti fel a fejét a nyolcadik. Nézz a tükörbe, és megláthatod.

Legyen benned elszántság, bátorság, nyitottság.

Ez jó nap a halálra.


„Aki vagyok az elpusztíthatatlan, maradandó, szép és tökéletes.
Amit hiszek magamról az mind múlandó.
Amit alkotok abban benne van a maradandó és a múlandó is.
Így kerek a világ.”Javaslat:
Ha ezt a lapot hozza elébed az élet, kérlek gondolkozz el azon, hogy melyek a halott kötelékeid másokhoz. Válaszd le magadról, ami már nem szolgál téged.

Nézz szembe magaddal. Hol hazudtál önmagadnak ? Hol voltál csak egy kicsit engedékeny ? Ott a rés, vizsgáld meg jobban. Vannak helyzetek, amikor ezt nem engedheted meg magadnak.

Halj meg egy új életre !

bottom of page