top of page

A Szeretők

A Szeretők misztériuma szinte vulkanikus erőt képvisel. A nő és férfi találkozása minden időben a legnagyobb fejlődést adja az ember számára. Legyen az a kapcsolat jó vagy rossz, a változás elindul az emberben. Olyan transzformációs folyamat ez, amely alig érthető, alig kiszámítható.

Tűz és víz találkozása néha, de van úgy hogy víz a vízhez viszony, amikor egymásba simul az édes és a sós víz, fájdalom és különösebb baj nélkül, csak folyik, és keveredik.

Van úgy, hogy föld a levegővel találkozik. Alig van olyan felület közöttük, ami közös lenne. A föld nem érti a levegő könnyedségét, a levegő nem érti, hogy miért nem emelkedik a föld. Föld és víz találkozása kioldja a sókat a földből és sokkal koncentráltabb folyadékká transzformálja azt. Folytathatnánk még a sort, hiszen több variáció létezik, de valahol egy pontban mind egyről szól, adni és kapni. Természetesen vannak bonyolult viszonyok is, amelyek csak az erőt veszik el az embertől, de ebből is tanulni lehet.

Feltehetjük a kérdést, hogy mi az igaz szerelem ? Mind az, amikor megszületik.

Az elme azonban gondoskodik arról, hogy minden megromoljon egy szinten, ám létezik egy magasabb tudatosság, ahol az elmének már nincs hatalma. A valódi szerelem, vagy szeretet elfogadó, megadó, adakozó, és nem vár el semmit. Aki elvár, az az elme, a belső Isteni lényünk nem vár el semmit. Milyen nehéz is ezt megvalósítani a hétköznapi életben. Van, aki kimenekül a kapcsolatból egy „úgy nevezett” magasabb cél érdekében, pedig az a partner, aki mellénk van rendelve, lehet, hogy a legnagyobb mesterünk. Mégis a menekülés ott van az emberben a végső beteljesedés elől.

A Szeretők lapja egy döntést is tartalmaz. A másik mellett döntöttünk, de ez csak látszólagos, valójában önmagunk mellett döntünk, amikor felvállalunk valakit, mert ezzel a vállalással önmagunkat vállaljuk. Soha csodálatosabb vállaltság nem kell az embernek. A szeretet, ha tudatos két ember között, akkor áthidal szinte minden akadályt. Természetesen vannak látszólag rajtunk kívül álló akadályok, ilyenkor az ember meghajol, megköszöni és más úton ballag tovább, bár még lénye őrzi a másik érintését. Van olyan is, amikor két ember úgy össze van láncolva, hogy képtelenek egymás nélkül létezni. Ez az egyéni szabadság elvesztését eredményezheti, amely vakká és süketté teheti az embert.

Vannak be nem teljesült szerelmek, amelyek egyéb gyümölcsöző dolgokba transzformálódhatnak, mint művészet, mint tudományok.

Ki, mibe teszi bele a szerelem erejét az az ő bátorságától függ. Aki vállalja egy másik emberrel a teljességet, az lenyúl a pokolba és lelkét élteti az Isten.


Javaslat: a Szeretők lapja tükröt tart elébünk. Álljunk meg egy pillanatra, és nézzük végig mit adott nekünk a szerelmünk. Mi az, ami hiányzott ebből ?

A válasz önmagadban leled. Amit adott, azt adtál, ami hiányzott, az hiányzott belőled is.


Táncolok veled

Táncolok veled.
Érintem homlokod.
Csillan rajta a Hold.
Érintem a kezed.
Csillan rajta a csók.
Érintem az arcod,
Csillan rajta a gyönyör.
Táncolok veled.
Meghajolok,
És táncolok veled egy
Életen át.
Táncolok veled,
Nevetésemből forrás fakad.
Táncolok veled,
Őrült ritmusban ölellek,
És a tánc folytatódik.
Ez az életünk.
Táncolok veled.
Lábaink megrogynak, majd
Újult erővel ropják.
Nap és a Hold gyermekei vagyunk.
Őrizzük a fényt.
Fivér és nővér.
Atya és anya.
Fa és ág.
Összenőtt, eggyé vált.
Nincs már kettő.
Táncolok veled.
Gondolat nincs már bennünk.
Életünk egy tánccá vált.
Érintem a kezed.
Érinted a kezem.
Ajkunk összeér.
Tánc és ölelés mindhalálig.

bottom of page